Bestellingen plaatsen via mijn nieuwe webshop

 

Recepten uit "Lisa kookt Koolhydraatarm"

Mijn motto in de keuken: combineer gezond met lekker en iedereen is gelukkig. Met andere woorden: good food = good mood. Om een idee te krijgen van de recepten die ik heb bedacht en gebundeld heb ik mijn kookboek, staan hieronder verschillende ontbijt, lunch, en diner recepten. Ik hoop dat het smaakt en ik vind het altijd leuk om feedback te ontvangen!

Zelfgebakken koolhydraatarme bagels

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 170 gram mozzarella (geraspt)
  • 40 gram roomkaas
  • 180 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • Sesamzaad en/of maanzaad

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 6
  • Kcal: 307
  • Eiwitten: 14 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vetten: 26 gram

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de mozzarella en roomkaas in een kom en zet deze 30 seconde in de magnetron op de hoogste stand. Haal de kom er uit, schep alles even om en zet nogmaals 30 seconden in de magnetron.
  2. Kijk of alles goed gesmolten is, anders herhaal je stap 2 tot dat de kaas gesmolten is. Kluts het ei los in een kom, houd een klein beetje apart om dadelijk de bovenkant mee in te smeren.
  3. Voeg nu het amandelmeel, bakpoeder en het ei toe. Meng alles goed door elkaar en kneed met je handen het deeg goed.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Je kunt de bagelvorm op twee manieren krijgen. De eerste is door een bolletje te maken en in het midden met je duim er een gat in duwen. De andere manier is om het deeg uit te rollen tot een lange worst van 20 centimeter en de uiteindes aan elkaar te maken.
  5. Smeer de bovenkant in met wat geklutst ei, sesamzaad en eventueel wat maanzaad. Bak de bagels 15 tot 20 minuten in de oven, tot dat ze goudbruin zijn.
Zelfgemaakte bagel met zalm

Tip bij dit recept:

Je kunt de bagels beleggen met wat jij lekker vindt, ik gebruik vaak gerookte zalm, roomkaas en rucola, maar er zijn natuurlijk veel meer opties, denk aan vleeswaren zoals kipfilet, rosbief of ham. Gebakken ei met spek is ook erg lekker op deze bagels!

Kip stroganoff met bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 50 ml water
  • 1 Ui
  • Peper en zout
  • olijfolie

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 2
  • Kcal: 629
  • Eiwitten: 44 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vetten: 41 gram

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi deze met twee theelepels paparikapoeder, peper en zout. Leg even aan de kant en snijd ondertussen de groente fijn.
  2. Verhit een hapjespan met wat olijfolie en bak hierin de kipblokjes goud bruin. Wanneer ze rondom aangebakken zijn haal je ze even uit de pan.
  3. Bak nu de knoflook, uien, paprika en champignons aan op hoog vuur.
  4. Voeg vervolgens de crème fraîche, tomatenpuree, water, een theelepel paprikapoeder en het bouillonblokje toe. Laat de saus 5 minuten inkoken en voeg de kipblokjes weer toe.
  5. Proef de saus en kijk of er nog wat zout en peper nodig is. Laat de saus een beetje afkoelen.
  6. Verhit nu een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst kort aan. Je kunt het ook koken, maar let op dat je het niet te lang kookt, dan wordt het papperig.
koolhydraatarme kip stroganoff

Tip bij dit recept:

In dit gerecht zitten wat meer koolhydraten, maar deze kun je eenvoudig verlagen door de uien weg te laten en wat minder tomatenpurree te gebruiken. Op die manier heb je invloed op de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt. Overigens komen de koolhydraten wel uit groenten!

koken met lisa

Het boek bestellen voor €29,95 €26,95

Haal nu je eigen boek in huis voor maar €26,95 en ontdek talloze gezonde én lekkere koolhydraatarme recepten! Als je het boek vóór zaterdag 20 april bestelt dan krijg je naast het boek:

  • Twee weken onbeperkt support voor al je vragen
  • Wij betalen de verzendkosten in Nederland!
Zet in winkelwagen

Koolhydraatarme rookvlees bonbons

Ingrediënten voor 8 bonbons:

  • 8 plakjes rookvlees
  • Rucola
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • balsamicoazijn
  • Verse bieslook
  • Peper en zout

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 8
  • Kcal: 44
  • Eiwitten: 3 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vetten: 3 gram

Bereiding:

  1. Pak een klein bakje en leg hier een plakje rookvlees op, leg daarin wat geraspte Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes, klein beetje balsamicoazijn en wat peper en zout.
  2. Pas op dat je de bonbon niet te vol doet, dan krijg je de bonbon lastig dicht en kan de bonbon open scheuren.
  3. Knip een of twee stukjes bieslook af en knoop hier de bonbon mee dicht.

Tip bij dit recept:

Je kunt deze bonbons ook met ander vlees maken, denk aan carpaccio, rosbief, kipfilet of ham bijvoorbeeld. Ook heerlijk met wat groene pesto of truffelmayo! Als variatie tip kun je ook nog extra groenten toevoegen, zoals gebakken courgette, kleine stukjes paparika, komkommer of tomaatjes.

Zelfgemaakte rookvlees bonbons

Kokos koekjes

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 150 gram geraspte kokos
  • 30 gram kokosmeel
  • 3 eiwitten
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml water
  • Vanille merg
  • Zoetstof naar keuze
  • Snufje zout

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 12
  • Kcal: 149
  • Eiwitten: 2 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vetten: 14 gram

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng in een kom de geraspte kokos, kokosmeel, snufje zout, vanillemerg en zoetstof naar keuze. Voeg dan de slagroom en het water toe.
  3. Klop de eiwitten stijf in een andere kom en spatel deze rustig door de kom van stap 1.
  4. Haal er 12 porties uit, druk ze een beetje aan en druk plat op het bakpapier.
  5. Bak de koeken 20 minuten op 180 graden. Wanneer de koeken goudbruin zijn zet je de oven uit en op een kier, dan kunnen de koeken nog 10 minuten rusten in een openstaande oven.
koolhydraatarme kokoskoekjes

Tip bij dit recept:

Ook lekker met wat gesmolten pure chocolade. Smelt wat pure chocolade au bain marie en doop hierin de koeken voor de helft als ze zijn afgekoeld.

Gevulde paprika met ei

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Onderkant van 2 paprika's
  • 2 eieren
  • Verse bieslook of basilicum
  • Snufje chilipoeder
  • Peper en zout

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 1
  • Kcal: 160
  • Eiwitten: 13 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vetten: 10 gram

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de onderkant van de paprika’s af (of bewaar de onderkanten van de paprika’s van het avondeten de vorige avond).
  3. Leg de onderkanten van de paprika’s in een ovenschaal.
  4. Zorg dat je het ei voorzichtig in de paprika doet en doe dit hetzelfde bij de andere. Strooi er eventueel wat chilipoeder overheen.
  5. Doe de paprika’s ongeveer 15 minuten in de oven, als de eieren gestold zijn, zijn ze klaar.
  6. Knip wat verse bieslook en/of basilicum en strooi dit over het ei en doe er naar smaak nog wat peper en zout op.
Gevulde paprika met ei

Tip bij dit recept:

Je kunt 2 onderkanten van paprika's bewaren van het avond eten ervoor. zo hoef je er niet speciaal 2 paprika's voor aan te snijden. Je kunt dit recept natuurlijk ook met andere groenten maken, denk aan een uitgeholde tomaat, courgette, ui of portobello!

Koolhydraatarme chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 gram chiazaden
  • 25 gram rauwe cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 4
  • Kcal: 100
  • Eiwitten: 4 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vetten: 6 gram

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom, meng alles goed door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  2. Pak 4 kleine glaasjes of kleine schaaltjes en verdeel het mengsel over de glaasjes.
  3. Plaats het minimaal 3 uur in de koelkast en je kunt genieten van een heerlijke gezonde chocolademousse!
koolhydraatarme chia chocolademousse

Tip bij dit recept:

Je kunt ook nog wat andere ingrediënten toevoegen zoals kokosrasp, cacaonibs, notenschaafsel of voeg wat bosvruchten toe. Je kunt ook een andere basis dan amandelmelk kiezen, bijvoorbeeld met koolhydraatarme yoghurt of kwark.

koken met lisa

Het boek bestellen voor €29,95 €26,95

Haal nu je eigen boek in huis voor maar €26,95 en ontdek talloze gezonde én lekkere koolhydraatarme recepten! Als je het boek vóór zaterdag 20 april bestelt dan krijg je naast het boek:

  • Twee weken onbeperkt support voor al je vragen
  • Wij betalen de verzendkosten in Nederland!
Zet in winkelwagen

Koolhydraatarme Kip nuggets

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram kipfilet
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram knabbelspek
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Mosterdzaad
  • Zout en peper

Macro's van dit recept:

  • Porties/personen: 4
  • Kcal: 406
  • Eiwitten: 37 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vetten: 28 gram

Bereiding:

  1. Verwarm een oven op 200 graden. Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
  2. Doe de knabbelspek in een stevige plastic zak en sla fijn met de achterkant van een kom. Zorg dat je korrels knabbelspek krijgt.
  3. Meng de korrels knabbelspek met het amandelmeel, knoflookpoeder, paprikapoeder en mosterdzaad, zodat alles goed gemengd is.
  4. Klop in een andere kom de eieren los met een vork en voeg wat zout en cayennepeper toe. Roer nogmaals met een vork door.
  5. Haal de kipstukjes eerst door het eimengsel en daarna meteen door het knabbelspekmengsel. Leg de gepaneerde kipstukjes op een bord en herhaal tot alle kip op is.
  6. Leg de kipstukjes op een bakpapier met ovenvel en zet 20 minuten in de oven op 200 graden, keer halverwege de kipnuggets om voor extra krokante kipnuggets.
koolhydraatarme kipnuggets

Tip bij dit recept:

Serveer met heerlijke groente friet, ik heb verschillende soorten groente friet in mijn boek staan, denk aan wortelpeterselie, knolselderij of zoete aardappelfriet als je wat hoger in koolhydraten wilt gaan zitten!




Guacamole dip

Ingrediënten voor 1 schaaltje:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 limoen (sap)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • Cayennepeper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander
  • Optioneel: ½ rode peper

Bereiding:

  1. Schil de avocado’s en haal de pitten er uit. Prak de avocado’s met een vork of stop ze in een keukenmachine.
  2. Voeg het limoensap, zout, cayennepeper en geperste knoflook toe en meng goed.
  3. Doe als laatste de gesnipperde rode ui en tomatenblokjes bij de avocado, voeg eventueel ook nog wat fijngeknipte koriander en/of een ½ rode peper toe als je hier van houdt.

Tip bij dit recept:

Deze dip is heerlijk bij het koolhydraatarme nacho recept uit het boek! Ook bij de bagels smaakt deze dip goed.

koolhydraatarme guacamole





Volg mij online

Ik zit ook op Sociale Media, je kunt mij volgen op Instagram @gezonde recepten. Je bent ook van harte welkom om lid te worden van mijn facebook groep Koolhydraatarm eten

Voor alle producten die u bestelt via www.kokenmetlisa.nl geldt:

Gratis bezorging

In Nederland

14 dagen bedenktijd

Geld-terug garantie

Klanten support

E-mail, bellen, of whatsapp